Frokost og varmlunsj

Anita Bruheim Rygvold er ansatt som kokk ved Snåsa Montessoriskole. Hun får ansvaret for varmlunsjen hver tirsdag og hun sørger for at vi har godt hjemmebakt brød til frokost og lunsj.


Vi er bevisst på at maten skal lages fra bunnen av, og at det brukes mest mulig økologiske produkter, samt at elevene får økologisk skolemelk.

Skolen er også med på frukt- og grøntordning, slik at alle elevene får en liten fruktpause under formiddagsøkta.

Hver morgen når elevene kommer til skolen får de servert frokost før første arbeidsøkt. Det er en god start på dagen og frokosten er dagens viktigste måltid. På tirsdager er det havregrynsgrøt til frokost.

Noen elever har lang vei til skolen og må starte tidlig hjemmefra. Da er det ikke alltid så godt med frokost så tidlig, men de får god tid til å spise når de kommer til skolen.

Foreldrebetaling for mat

 

Pris for elever i 1.-4. trinn: 250,- pr. mnd

Pris for elever i 5.-7. trinn: 300,- pr. mnd

 

Dette blir justert ned siden matservering er redusert pga Covid19.

 

  • Frokost hver morgen
  • Varmlunsj hver tirsdag
  • Brødmat-lunsj hver mandag, onsdag, torsdag og fredag. (1.-4. trinn har matpakkedag på onsdag pga uteskole)
  • Drikke til alle måltider. Dette inkluderer melk (vanlig eller laktosefri) og vann hver dag, juice en gang i uka for de som ønsker det. Har barna andre behov når det gjelder drikke så må skolen få beskjed om det.
  • Servering for elever og foreldre ved div. aktiviteter, påskefrokost m.m.

 

 

MENY VINTER 2021

 

Uke 1: Tirsdag: Matmuffins

Uke 2: Mandag: Linsesuppe og Foccacia.

            Tirsdag: Pølsegryte

Uke 3: Tirsdag: Tacosuppe

Uke 4: Mandag: Matvaffel

            Tirsdag: Fisk i form

Uke 5: Tirsdag: Lapskaus

Uke 6: Mandag: Kyllingsalat

            Tirsdag: Reinskav og potetmos

Uke 7: Tirsdag: Saltkjøtt, pølse og kålstappe

Uke 8: VINTERFERIE

Uke 9: Tirsdag: Fiskesuppe

Uke 10: Mandag: Stekt pølse og bønner i tomatsaus på brødskive

            Tirsdag: Ertesuppe med saltkjøtt

Uke 11: Tirsdag: Gryterett, ris og salat

Uke 12: Mandag: Tomatsuppe, egg og makaroni

            Tirsdag: Fiskegrateng og råkost

Uke 13: PÅSKEFERIE

Uke 14: Innbakt pølse


 

Det serveres havregrøt til frokost hver tirsdag.

Ungdomstrinnet får også et lite måltid før siste økta på tirsdager.

Med forbehold om endringer.



Endringer på matservering pga smittevernhensyn høsten 2020:

Pga smittevernhensyn er det ikke mulig å servere brødmåltidene slik som vi har gjort før. Derfor må elevene i en periode ha med egen matpakke på skolen. De får servert frukt hver formiddag og melk / juice til frokost/lunsj.

Men vi har varmlunsj som før, men den blir servert på klasserommene siden vi ikke kan blande klassene nå. Siden det ikke serveres brødmåltider, har Anita ledig kapasitet så hun lager også varmlunsj på bakedagene sine annenhver mandag.

Betaling for mat blir justert ned så lenge elevene må ha med matpakke.